lauantai 9. helmikuuta 2013

Elinvoimainen ja vahvistuva Imatran seutu

on esiselvitystyö kuntaliitoksesta ja syvenevästä yhteistyöstä. Siinä katsotaan, onko kuntien tarkoituksenmukaista tehdä varsinaisen selvitystyö.

Työn aluksi asiantuntijat kirjoittivat pohjapaperin Imatran seudun tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tämän paperin pohjalta kunnanhallitukset keskustelivat ja antoivat asiantuntijoille suuntaviivoja. Keskustelut olivat avoimia ja raikkaita - niistä muistiinmerkittyjä asioita, samoin kuin pohjapaperia voit katsoa vieressä olevia linkkejä klikkaamalla.

Nyt käynnistyy kansalaiskeskustelu tärkeimmistä asioista

Yläpalkissa näet keskusteleuaiheita. Klikkaa niistä. Niissä on ihan pieni alustus. Voit kertoa aihealueeseen liittyvät ajatuksesi. Tarkoitus on löytää kaikkein tärkein. Jos aihealuetta ei tunnu löytyvän, voit laittaa ajatuksesi lähinnä sopivaan - löydämme ne kyllä.

Mitä tapahtuu 5.3. valtuustojen yhteisessä kokouksessa

Siihen mennessä olemme koonneet taustat kuntien valtuustoille. Taustat päätökselle siitä, onko selvitykseen syytä lähteä. Tuo raportti on esiselvitystyön tulos. Toivomme siinä näkyvän vahvasti sen, mikä on asukkaille kaukkein tärkintä. Siksi toivomme Sinun osallistuvan keskusteluun.Ilmoitus Uutisvuoksessa sunnuntaina 10.2.2013. Kutsu kansalaiskeskusteluun usessa kanavassa.

Varsinainen keskustelu tapahtuu avoimin keskusteluin tärkeimmistä asioista. Mutta tulevaisuutta voi arvailla myös vieressä olevin valintakysymyksin.

2 kommenttia:

 1. Ruokolahden keskustassa Rasilassa pitäisi säilyttää kaikki nykyiset palvelut, kauppa, apteekki, kirjasto, Kela ym. ja terveyskeskus, jossa olisi ainakin nykyisen tason palvelut, Erityisen tärkeänä pitäisin sitä, että pitkäaikaista hoitoa tarvitsevat vanhukset hoidettaisiin lähellä. jotta autottomatkin omaiset voisivat käydä tervehtimässä ja olla aikanaan mukana myös saatohoitopotilaan luona.
  Lisäksi kohtuuhintainen kuljetuspalvelu etempänä oleville asujille tänne Rasilaan ja linja-autoyhteys täältä Imatran keskustaan (ilman autonvaihtoa) myös iltaisin ja viikonloppuisin sekä tietysti arkisin koululaisia varten.
  Jos näin olisi, niin sitten on ihan sama mikä kunnan nimi on.
  Lisäksi jokaiseen entisten kuntien alueen asukkaiden tulisi voida valita kansanäänestyksellä ns. valtuutetut tms. jotka olisivat sitten velvollisia pitämään oman asuinalueensa puolia koko aluetta koskevissa asioissa.

  VastaaPoista
 2. Erinomaisen suuntaa antavaa. Näin meidän tätä pitää ajatella - miten pystymme löytämään rakenteen, jossa vähintään nykyisen tasoiset palvelut saadaan säilymään. Se on varmasti mahdollista - kohtuullisen vauraalla ja hyvien muutosten tuulien seudulla. Mietimme sitä - miten tuot tehdään.

  Erityisen mielenkiintoinen on tuo ajatus valtuutetuista. Ja kansanäänestyksestä. Tätäkin me mietimme. Tästä on hyvä lähteä miettimään. Jaana Utti

  VastaaPoista

Esiselvityksen raportti on valmistunut ja kunnat pohtivat nyt omia askeleitaan. Kommentointi avautuu uudelleen valtuustojen työrauhatauon jälkeen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.