Asiantuntijoina

 

FT, professori Karl-Erik Michelsen, DI, MBA Jaana Utti ja OKT Onni Hietalahti

Karl-Erik Michelsen on kokenut johtamisen ja johtamisjärjestelmien kehittäjä ja seutujen kehittämisen asiantuntija. Hän on Tamora Oy:n omistaja, hallituksen jäsen ja keskeinen asiantuntija. Karl-Erik Michelsen toimii strategisen johtamisen professorina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kauppatieteiden tiedekunnassa. Hän on erityisen perehtynyt pk-yritysten strategisen johtamisen ja sen yhteyden seutujen menestykseen kehittämisfilosofiaan.


Jaana Utti on työskennellyt organisaatiomuutosten ja niihin liittyvien toimintamallien uudistamisen käytännössä koko työuransa. Vahvimmillaan hän on niukkenevien resurssien ja kehittyvän osaamisen suuntaamisessa parhaan mahdollisen vaikuttavuuden näkökulmasta. Kehitysjohtajana Imatralla hän on ollut mukana lukuisissa matkailun kehittämisen hankkeissa maakunnassa ja seudulla.



Onni Hietalahti on yritysjuridiikan ja yritysjärjestelyiden asiantuntija.Hietalahti on avustanut kaikkien kokoluokkien yrityksiä yrityskaupoissa, jakautumisissa Suomeen ja Suomesta ja sulautumisissa. Imatran kaupungin 20 M€ liikekeskushankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa sekä keskustan matkailullisessa kehittämisessä ja Imatran Kylpylän kehittämisessä hän ollut aktiivinen toimija. Lappeenrannan kaupunkiyhtiöiden varatoimitusjohtajana hän oli keskeisesti edistämässä kansainvälisen lentoliikenteen syntymistä Lappeenrantaan.


Karl-Erik Michelsenillä, Jaana Utilla ja Onni Hietalahdella on vahva kokemus seutujen menestyksen rakentamisesta, strategioista ja niiden toteuttamisesta. He tuntevat Imatran seudun. Keskeisin yhteinen referenssi viime vuosilta on Oulu-Kokkola-kasvuvyöhyke, Meripohjola. Utti ja Michelsen laativat yhdessä maakuntaliittojen, maakuntien kehitysyhtiöiden, kuntien, valtionhallinnon, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa avoimessa kehittävässä dialogissa Meripohjola Agendan. Agenda rakentamiseen osallistui lähes 1000 henkilöä eri rooleissa verkkohaastatteluissa ja vuorovaikutteisissa laajoissa (50-100), avoimissa Meripohjola Foorumeissa.


1 kommentti:

  1. Tärkeintä on kuntalainen nyt ja 20 vuoden päästä. Kuntalaisen palvelut arjessa, elinvoimaisuus-->työpaikka, toimeentulo. Se että meidän nuoret voivat tulla opiskelun jälkeen tänne takaisin perustamaan perheensä, asumaan, käymään töissä, tai tulemaan tänne yrittäjäksi. Ja se että saisimme elinvoimaisuudella tänne lisää eri-ikäisiä ihmisiä. Myös eläkeläiset ovat kuluttajina tärkeitä. Rajat eivät ole kuntalaisen kannalta tärkeitä, vaan palvelut seudulla, lähipalvelut ja keskitetyt.

    VastaaPoista

Esiselvityksen raportti on valmistunut ja kunnat pohtivat nyt omia askeleitaan. Kommentointi avautuu uudelleen valtuustojen työrauhatauon jälkeen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.