Kulttuuria!

Taide ilman rajoja


Lause, "taide ilman rajoja" merkitsee useita eri asioita. Etelä-Karjalassa, Imatralla on upeasti löydetty vahvuus yhteistyöstä. Paikallisesti ja alueellisesti on ollut luonnollista, että ylitetään sekä kunta, että myös valtakunnan rajat kulttuuritoiminnassa. Tästä on useita esimerkkejä mm. Mustan ja valkoisen teatterin festivaali, Romanssi musiikin konsertit. Yhteistyöllä on mahdollista rikastuttaa ja vahvistaa kulttuuriamme ja samalla poistaa ennakkoluuloja. Yhteistyö vahvistaa kaikkia osapuolia ja aktivoi luovuutta.Sinikka Hurskainen on imatralainen kuvataiteilija ja kulttuurin monipuolinen kuluttaja ja tukija. Hän on pitkäaikainen yhteiskunnallinen vaikuttaja mm. kansanedustajana ja Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. 


Mitä mieltä Sinä olet? Mitkä asiat Imatran seudun kulttuuritoiminnassa ovat kaikkein tärkeimpiä? Millaisia mahdollisuuksia ja millaisia seudun yhteisiä vahvuuksia täällä on? Kirjoita sivun alareunassa olevaan kommenttilaatikkoon ja muista julkaista viestisi.

4 kommenttia:

 1. Imatralla olevalla kuvataidekoululla on perinteisesti ollut hyvät yhteydet Pietarin taidekouluun, toivon että ne yhteydet pidetään yllä edelleen. Siitolan kartano ja navetta ovat mitä mainioimmat puitteet kuvanveistolle, annetaan kuvanveistäjien jatkossakin opiskella navetassa.

  VastaaPoista
 2. Entinen kauppis on persoonaton ja tylsä rakennus taiteenteolle. Siitolan kartano sopii huomattavasti paremmin.

  VastaaPoista
 3. Pieneksi kaupungiksi Imatralla on hyvin monipuolinen kulttuuritarjonta, jota ulkopuolistenkin olen kuullut kehuvan. Monipuolinen kirjastolaitos, erilaista teatteria, musiikkiopisto, työväenopiston laaja aihepiiri, mahdollisuus lauluun erilaisissa kuoroissa, seurakunnan tarjoamat palvelut harrastuspiirineen jne. ovat käytettävissä. Luulisi jokaiselle löytyvän jotain kun vain katsoo ympärilleen.
  Kulttuurin harrastaminen tekee sielulle ja mielelle hyvää.

  VastaaPoista
 4. Jos tulisi kuntaliitos, erilaisille kulttuuritapahtumille pitäisi taata edellytykset, kaikki ei tapahdu kulttuurikeskuksissa, teattereissa.

  VastaaPoista

Esiselvityksen raportti on valmistunut ja kunnat pohtivat nyt omia askeleitaan. Kommentointi avautuu uudelleen valtuustojen työrauhatauon jälkeen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.