Perheet

Lapsiperheen näkökulmasta

Nuoren lapsiperheen näkökulmasta katsottuna hyviä asioita Imatran seudulla ovat mainiot ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet sekä riittävät palvelut. Lääkäriin pääsee tarvittaessa, kiirettömämmissä mieltä askarruttavissa asioissa neuvola auttaa. Ruokakauppojen lisäksi kaupungista löytyy runsaasti erilaisia erikoisliikkeitä. Luonnon pariin päästäkseen tarvitsee vain lähteä kivenheiton verran pois keskustasta, ja useimmilla luonto kolkutteleekin melkeinpä takapihalla.

Imatran seudulla meille tärkeimpinä asioina nousevat kattava tukiverkosto ja tuttu ympäristö. Lähimmät sukulaiset ja ystävät asuvat muutamia poikkeuksia lukuunottamatta Imatran seudulla, mikä on arjessa jaksamisen kannalta tärkeää. Apu, ja neuvot sekä perheen ja ystävien seura löytyvät läheltä.

Vähemmän tärkeänä asiana pidämme nykyistä tuotteiden ja palveluiden kohdistamista enemmänkin venäläisille kuin itse paikkakuntalaisille. Mielestämme seudun kehittämisessä täytyisi huomioida ensisijaisesti paikkakuntalaisten tarpeet ja toiveet. Arjessa täytyy pystyä asioimaan ilman että joutuu miettimään ymmärretyksi tulemistaan tai kokee olevansa toissijainen asiakas rajanaapurien rinnalla. Kyllähän turismista on hyötyäkin kaupungille, mutta täytyisi muistaa myös paikkakuntalaisia rakennushankkeita suunnitellessa.
Myös nuorille olisi saatava lisää vapaa-ajanviettopaikkoja. Koko ajan nostetaan pöydälle esimerkiksi nuorisotilojen ja määrärahojen lakkautuksia. Minne nuoret menevät, jos ei näitä paikkoja edes säilytetä? Olisiko mahdollista säästää välillä jostakin muusta kuin nuorten hyvinvoinnista?
Imatralla olisi syytä säilyttää ja parantaa julkisenliikenteen tarjontaa. Monille nuorille ja lapsiperheille julkinen liikenne on ainut kulkuväline. Imatran seudun on esimerkiksi ihan heti tarjottava lastenvaunujen kanssa liikkuville ilmainen liikkuminen linja-autoilla.


Vili, Leo Friman, perheen äiti Eeva-Riitta Ilves sekä koko suku ovat syntyneet ja kasvaneet Imatran seudulla. Vili Friman opiskelee lähihoitajaksi.
Mitä mieltä Sinä olet? Mitkä asiat Imatran seudun lapsille ja lapsiperheille ovat mielestäsi kaikkein tärkeintä? Millainen asumisen ja arjen elämän ympäristö heillä Sinun mielestäsi pitäisi olla? Kirjoita sivun alareunassa olevaan kommenttilaatikkoon ja muista julkaista viestisi.

1 kommentti:

  1. Turvallisuus, puhdas koulu -ei sisäilamongelmia. Lukiot, ammattikoulut Imatralla sekä Ruokolahden metsäkoulu. Perhepäivähoito työpaikalle mennessä, eli kuntarajat ovat rasite perheille lähipalveluiden saamisessa, kunnissa ollaan liian mustasukkaisia omista valtion avustuksista. Hyvät arkiset harrastusmahdollisuudet.

    VastaaPoista

Esiselvityksen raportti on valmistunut ja kunnat pohtivat nyt omia askeleitaan. Kommentointi avautuu uudelleen valtuustojen työrauhatauon jälkeen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.