Terveyspalvelut

Ossi Savolainen on Uudenmaanliiton maakuntajohtaja. Sosiaali- ja terveysjohtajana hän on toiminut Heinolassa, Hyvinkäällä ja Vantaalla. Savolaisen suku on Imatran seudulta, Ruokolahdelta. Hän on kasvanut ja käynyt koulunsa Imatralla, missä hänen vanhempansa edelleen elävät.
 
 

Mitä mieltä Sinä olet? Mitkä asiat ovat sosiaali- ja terveyspalveluissa kaikkein tärkeintä? Miten niiden tulee olla läsnä Sinun arjessasi? Kirjoita sivun alareunassa olevaan kommenttilaatikkoon ja muista julkaista viestisi.

6 kommenttia:

 1. Tärkeintä on se, että palvelut ovat saatavilla lähellä ja kohtuuhinnalla. Ennen lääkärit kävivät ihmistn luona, mutta nyt pyritään juoksuttamaan ihmisiä, ja mieluiten siten, ettei kerralla valiteta yhtä vaivaa enempää.
  Em. tavalla terveyspalveluiden antaja saa enemmän tuloja, kun taas yksityisen sairastajan kulut kasvavat merkittävästi.

  VastaaPoista
 2. Palveluiden saavutettavuus lähietäisyydeltä on erittäin tärkeätä. Jos laitoshoitoa kehitetään niin fysioteraupetit jokaiseen laitokseen, ei niin että erillinen kuntoutussairaala, jolloin ne potilaat joita ei aijota kotiuttaa jäävät kaikesta kuntoutuksesta paitsi.
  Hyvin tärkeätä saada nuorille mielenterveyspalvlut helposti saataville, heti sairauden alkuvaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Julkisen terveydenhuollon palvelut pitää olla nopeasti saatavilla ja lähellä. Mallu-autosta voisi ottaa oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnähän tämä Mallu-auto soveltuu haja-asutusalueille, jossa ihmiset asuvat sanan mukaisesti hajallaan ja lääniä on paljon, jolloin kiinteiden rakenteiden ylläpito ei ole perusteltua.

   Taas taajamissa - joissa väestöä asuu lyhyen matkan sisällä usein tuhansissa - asia on toisin, ja siellä on syytä olla kiinteät tilat, josta palveluja tarjotaan. Eli aivan kuten on asianlaita nykyiselläänkin kaikissa Imatran seutukunnan kunnissa.

   Mallu auto ei ole soveltuva malli minkään isomman taajaman palveluiden tarjoamiseen. Palveluhan on kyllä enemmistölle väestöstä siellä taajamissa lähellä tai varsin lähellä. kunhan sitä olisi vain saatavissa.(Ruokolahden väestöllinen painopiste on selkeästi kunnan eteläpäässä. Rautjärven kunnan väestöstä taitaa luokkaa 75 % asua Simpeleellä tai sen läheisyydessä. Parikkala on hieman poikkeava, koska se on hyvin pitkänomainen kunta ja jo "ydin-Parikkalassa" on kaksi taajamaa eli keskustaajama ja Särkisalmi sekä lisäksi on vielä Akonpohja entisen Saaren kunnan alueella ja Niukkala entisen Uukuniemen kunnan alueella.)

   Poista
 4. Eksote on hoitanut ihan hyvin Sosiaali- ja terveyspalvelut pohjoiskunnissa. Vain talous ongelmat ovat pelkona ,niin että lähipalveluina tuotettavia palveluja ei enään saadakkaan, vaan ne keskittyvät kaupunkien taajamiin. Asia ok, kunhan syrjäytyminen estetään kulkemisongelmat huomoiden. Arkinen terveyspalvelu on oltava lähelllä. Ne palvelut joita tarvitaan harvoin voivat olla kauempanakin.

  VastaaPoista
 5. Malluauto tarvitsee verkkoyhteyden ja odotustilat. Tarvitaanko auto pihalle, kun rakennukset jo valmiina.

  VastaaPoista

Esiselvityksen raportti on valmistunut ja kunnat pohtivat nyt omia askeleitaan. Kommentointi avautuu uudelleen valtuustojen työrauhatauon jälkeen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.